Navn:

DTU - Danmarks Tekniske Universitet

Tekst:

UNDERVISNING OG 9 AUDITORIER I VERDENSKLASSE

En af DTU´s eksisterende bygninger (Bygning 303A) var med mere end 40 år på bagen renoveringsmoden og gennem et par år, havde medarbejdere på DTU drømt om at etablere de ultimative rammer for fremtidens innovative  undervisningslokaler .


Målet var desuden at skabe et fleksibelt undervisningsmiljø,- både fysisk og virtuelt, der kunne tilbyde helt nye læringsformer og metoder og hvor den samlede undervisningskapacitet  kunne udnyttes maksimalt efter behov.


Inspirationen kom fra Massachusetts Institute of Technology (MIT) , hvor fleksibilitet og samarbejde  de studerende imellem er i fokus og hvor MIT på alle niveauer allerede havde løftet overliggeren markant i forhold til andre førende uddannelsesinstitutioner.


AV Team Leder på DTU, Mads Birkvig siger om projektet og forløbet:

"Efter meget grundig research vidste vi meget præcist hvilken løsning vi ville have.
 
Muligheden for at kunne sammenlægge to eller flere af de fleksible auditorier er fantastisk. Vores største enkeltstående auditorium har plads til omkring 250 studerende, men vi kan sagtens have eks.et matematikkursus med over 400 tilmeldte. Nu kan forelæsningen fra hovedauditoriet formidles direkte videre til en række mindre auditorier med lyd og billede i en superhøj kvalitet.


Derudover kan disse forelæsninger streames til studerende der modtager fjernundervisning, vi kan lægge forelæsningerne ud som video podcasts. De studerende kan via en app eller browser stille spørgsmål til underviseren, og der er mulighed for at afholde realtime SMS afstemninger med resultatvisninger på skærmene.

Jeg mener at vi med denne AV løsning er kommet op i verdensklassen, ja,- rent faktisk har vi lagt os foran de internationale universiteter, som tidligere kunne hævde at være førende på dette område.

Som et eksempel har vi brugt det avancerede videokonferencesystem fra Vidyo til ikke bare at benytte gæsteforelæsere fra andre lande, men også til at afholde eksamener med eksterne censorer, som kan deltage via en computer eller iPad ,- meget ambitiøst,- men  det fungerer!"

Selvom der i projektforløbet blev lavet nogle justeringer undervejs, og selvom der i et sådant renoveringsprojekt altid forekommer uforudsete udfordringer, så var Danmon Group en meget professionel samarbejdspartner i den sammenhæng, og overholdte såvel den aftalte pris og den aftalte leveringstid, således at vi havde tid til at træne undervisere og implementere løsningen i god tid før undervisningsstart."

Interessen fra udlandet har været meget stor siden åbningen i august måned 2016 og mange referencebesøg fra ind-og udland har fundet sted.  Resultatet blev som ambitionerne,………..

”Innovative undervisningslokaler i verdensklasse”


LØSNINGEN

Danmon har leveret en fremtidssikret kommunikationsplatform hvor der i løsningen indgår en 128 x 128 Crestron video matrix. De 9 auditorier kan fungere individuelt eller lægges sammen, således at en enkelt præsentation eller forelæsning kan følges i samtlige lokaler, - eller udvalgte lokaler efter behov.

Én enkelt underviser har direkte adgang til ikke mindre end 30 skærme og 9 lydsystemer - et i hvert auditorium.
Fra et touch panel har underviseren fuld kontrol over lokalet med døre, lys og mørklægningsgardiner. Der er med ”Drag and Drop” et intuitivt valg af AV kilder til projektorer og skærme således at fokus er på undervisningen.
Højtalere er tilpasset det enkelte auditorium således at lyden fra AV kilder og trådløse mikrofoner høres lige godt af de studerende både på første og sidste række.

I den samlede løsning indgår bl.a. 21 Epson projektorer, 3 Vidyo  - videokonferencesystemer , BSS lydmatrix , 9 stk. Sony 65” LED skærme, samt mikrofoner og trådløse systemer og Tannoy højtalere.

Galleri:
DTU-26
DTU-29
DTU-56
DTU-50
DTU-43
DTU-38

Danmon Group A/S | Nybrovej 99, 2820 Gentofte | Telefon 45 96 88 00 | info@danmon.dk

Hos Danmon samler vi statistik ved hjælp af cookies for at forbedre brugeroplevelsen.
Læs mere her
Accepter cookies